Läst 2020: Statistik över antal lästa böcker och format

Vi kan väl alla vara överens om att 2020 varit ett speciellt år. Inte bara har vi drabbats av en pandemi som dragit med sig död och elände och ekonomisk kollaps och förändrat vårt sätt att leva (i vissa fall till det bättre), vi har också sett starka proteströrelser och ett enormt viktigt presidentval där det goda till slut segrade.

Antal böcker per månad

Det här speciella året har också fört med sig att jag haft enormt mycket tid att läsa. Årets första sju månader var jag föräldraledig med en bebis som sov två långa pass per dag, med gott om lästid till godo. Under hösten har lästakten varierat lite. I augusti och september hade jag mest fokus på jobb och radhusletning men i takt med att den delen av livet lugnade ner sig blev det mer tid för läsning igen.

Format

Tack vare ljudböcker har jag också kunnat läsa medan jag gjort annat, som promenader, hushållsarbete och evighetsläggningar av barn. Tack och lov för trådlösa hörlurar! Även e-boksläsaren (med sin upplysta skärm) möjliggör för läsande i ett mörkt rum, bredvid ett sovande barn eller partner. En dryg femtedel av årets lästa böcker var ändå i fysiskt format.

Böckernas format uppdelat per månad

Delar man upp varje månad i vilka format jag läste och lyssnade på ser statistiken ut så här:

Lästa böcker år för år sedan 2003

Totalt har jag läst 118 böcker under året, vilket är rekord för mig med stor marginal. Det år jag läst näst flest böcker är 2019 då jag landade på 65 lästa böcker. Här nedan ser ni statistiken över antal lästa böcker från 2003 och framåt. Våren 2007 läste jag sista terminen på gymnasiet med enormt mycket pluggande, sedan testade jag på olika jobb och flyttade till Danmark och hem igen under sommaren. I augusti flyttade jag till Stockholm, började plugga på högskola och träffade min (blivande) man. Jag vet inte om mina anteckningar om lästa böcker kommit bort i någon flytt eller om det var så här bedrövligt. Men ja, jag hade helt enkelt annat för mig.

Läst 2020: Alla delar i min årssummering

One thought on “Läst 2020: Statistik över antal lästa böcker och format

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.