Läst 2020: Mer statistik om böckerna jag läste

Så har vi kommit till del 4 i min serie Läst 2020, och nu ska vi fördjupa oss i statistiken om böckerna jag läste under året.

Genrer

När jag delar upp böckerna i olika genrer kan vi se att jag läste ungefär en tredjedel facklitteratur (det orange i cirkeldiagrammet) och ungefär två tredjedelar skönlitteratur (det gröna i diagrammet).

Språk

Något som sticker ut 2020 jämfört med andra år är att jag läst tre böcker på engelska. Vanligtvis läser jag uteslutande på svenska. Det är ju jobbigare att läsa på ett annat språk än sitt förstaspråk, men ju mer jag läser på engelska, desto lättare blir det. Det här vill jag fortsätta utveckla!

Utgivningsår

Den övervägande majoriteten av böckerna jag läste 2020 var nyutkomna, men jag har också läst en del äldre böcker. Under året har jag utmanat mig själv att läsa böcker från 12 olika årtionden och det är ju precis vad jag gjort!

Betyg

Vad tyckte jag om böckerna jag läste under året då? Jo, men överlag väldigt bra! Dels väljer jag oftast böcker utifrån vad jag tror att jag kan gilla, men jag har också gett upp läsningen av några böcker under året.

Läst 2020: Alla delar i min årssummering

One thought on “Läst 2020: Mer statistik om böckerna jag läste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.