Månadens läskoll: oktober 2020

autumn decoration fall field
Foto: Pixabay/Pexels.com

Vilka böcker har du läst den här månaden?

  1. Inte flera ord! av Maria Lang (e-bok)
  2. 3 november 2020 Ödesvalet av Fredrik Reinfeldt (e-bok)
  3. Allt vi har gemensamt av Sanna Torén Björling (fysisk bok)
  4. Nej är inte nog av Naomi Klein (e-bok)
  5. En andra allians av Denise Rudberg (ljudbok)
  6. Fjärilsvägen av Patrik Lundberg (ljudbok)
  7. Digital omtanke av Per Axbom (fysisk bok)
  8. Den besvärliga Elin Wägner av Ulrika Knutson (fysisk bok)
  9. Deadline av Rebecka Edgren Aldén (ljudbok)

Klicka på titlarna så kommer du till respektive recension.

Hur har den här månadens läsning varit?
Oktober blev den bästa läsmånaden på länge, mycket tack vare envisa förkylningar och hårda (och nödvändiga) restriktioner om att inte vara på jobbet med symptom. Eftersom jag inte vet något mer avkopplande än att läsa så har jag såklart ägnat mig mycket åt det.

Hade du något läsprojekt den här månaden?
Jag gick i mål med min läsutmaning att läsa fyra fackböcker om amerikansk politik (här kan du få fler tips!) och fortsatte sedan raskt med min klassikerutmaning att läsa böcker från 12 olika årtioenden i år. Och så har jag införskaffat en del av de Augustnominerade böckerna, men ingen av dem är ännu utläst (förutom barnböckerna).

Månadens absoluta höjdpunkt?
Det har varit en jämn månad med mycket bra läsning, men om jag ska framhålla två titlar så är det Allt vi har gemensamt av Sanna Torén Björling och Deadline av Rebecka Edgren Aldén. Den sistnämnda höll mig nästa vaken en hel natt så jag vet inte hur bra det var egentligen…

Vad ser du fram emot att läsa i november?
Två Augustnominerade: Herrarna satte oss hit av Elin Anna Labba och Jag ser allt du gör av Annika Norlin, som jag redan påbörjat. Rodham av Curtis Sittenfeld känner jag att det blivit dags för också, nu när USA-valet avgörs i dagarna. Kanske gör jag som Enligt O och läser de där slattarna av alla påbörjade böcker också?

One thought on “Månadens läskoll: oktober 2020

  1. Jag har läst Den Vita Kvinnan och frostbarnen, en bok för ungdomar, lite äldre barn (då jag har barn i den åldern) och ville bara tipsa om den. Min dotter som tycker plattan är roligare sträckläste den (den är inte så lång) vilket jag måste säga gjorde mig glad . Bra bok i lagom format för barn som har halkat lite ifrån bokslukaråldern och tycker det är roligare att göra annat än att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.