Adventskalendrar för stora och små

I dag är det 1 november, vilket innebär att vi inleder novent. Jag börjar med att ta en titt på årets julkalenderböcker och några pärlor från tidigare år.

Julkalenderböcker för barn

Vi måste rädda julen! av Ellen Karlsson och Cecilia Heikkilä (Rabén & Sjögren) beskrivs som ett fartfyllt och roligt äventyr med målet att rädda julafton. Den här vill jag läsa med min femåring i år.

Den snarlika titeln Julräddarna finns hos Lind & Co och är skriven av Camilla Dahlson. Här handlar det om barn på barnhem och en föreståndare som blir sjukskriven för utbrändhet. Låter väl mörkt, men vi får hoppas att det slutar lyckligt.

Min barnboksfavorit Emma Virke släppte för några år sedan Julias jul (Lilla Piratförlaget), en julkalendersaga med 24 luckor. Emma Virke har gjort flera innovativa barnböcker som verkligen nyttjar pappersformatet på fantastiska sätt, som böckerna om Toto och Augustnominerade Kom dagen, kom natten. Jag har varit sugen på den här boken länge men kanske väntar tills vår lilla blivit lite större.

Julkalenderböcker för vuxna

Storytel har en fin tradition av att erbjuda en julkalender för vuxna, exklusivt på sin egen plattform. I år heter den Lillforsa ladies och är skriven av Karin Janson.

2019 års julkalender finns fortfarande kvar att lyssna på. Den heter Jul på huvudkontoret och är skriven av Gunnar Svensén efter en idé av Bia Sigge. Jag lyssnade på den förra året och gillade den väldigt mycket. Lättsam och knasig kontorshumor!

Även Lind & Co har en julkalender i år, Jul i fågelkärr av Ann-Charlotte Persson och inläst av Gunilla Leining. Jag tycker att den verkar riktigt mysig och den här blir mitt lyssningsval i år! Boken finns på Storytel och BookBeat bland annat.

One thought on “Adventskalendrar för stora och små

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.