Böckerna jag vill läsa i jul

Som den julälskare jag är så är jag väldigt glad att jul-litt, julböcker, christmas-lit eller vad vi ska kalla genren har blivit så stort. Utöver feelgoodgenren finns det många fler böcker som utspelar sig under julen, så det finns massor av bra läsning som räcker hela december.

Jag började redan nu i november (novent) med En skugga blott av Maria Lang, som utspelar sig under slutet av november och till och med mitten av december. När det gäller Maria Lang så finns den ultimata Maria Lang-kalendern hos Fiktiviteter och flera bra listor (bland annat i tidsordning!) finns hos Det här har jag läst. Jag försöker läsa böckerna i säsong men givetvis också i ordning från den första till den sista boken, vilket blir en eller två böcker per år fram till år 2043 …

Här om dagen började jag lyssna på nästa julbok i listan, Vinterbröllop av Sarah Morgan. Sedan kommer vi snart in i december och då tänkte jag lyssna på Jul i fågelkärr av Ann-Charlotte Persson som är en julkalender i 24 avsnitt.

Jag borde också hinna med att läsa några böcker under adventsmånaden och ser mycket fram emot Julen enligt Julia av Kristin Emilsson och En oönskad julklapp av Sara Molin, som är två författare vars tidigare böcker jag läst och uppskattat mycket. Kring Lucia tänkte jag slå till med Vintereld av Anders de la Motte som handlar om ett brott som begås just den 13 december.

Paus i karriären av Maria Parkhede och Tolv hjärtan till jul av Jenny Bayliss är två andra böcker som jag är nyfiken på.

I mellandagarna tänkte jag mysa i soffan med klassikern Unga kvinnor av Louisa May Alcott, som i alla fall inleds i juletid. Kanske krönt med filmen från förra året med bland andra Emma Watson och Meryl Streep?

Slutligen, på nyårsafton vill jag gärna börja läsa Flera sidor av oss av Karin Wallén, som inleds nyårsafton 1999 och utspelar sig under det nya millenniets första år.

Vad vill du läsa i jul?

One thought on “Böckerna jag vill läsa i jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.