Julens böcker 2022

Äntligen novent! Det innebär att man får börja läsa julromaner och i år har jag spanat in fem färska julpraliner.

En av de bästa nya traditionerna som tillkommit på senare år är novent. Det är alltså en sammandragning av november och advent och för mig inleds novent när halloween och alla helgons dag är förbi. Alltså nu!

Alltid i december av Emily Stone

För många år sedan förlorade Josie Morgan båda sina föräldrar just under julhelgen. Sedan dess har hon varje december skrivit ett brev till dem med samma fyra ord: Jag saknar er, alltid. Men den här julen kommer inte att bli som vanligt. På väg för att posta brevet krockar Josie med arkitekten Max Carter, en man som kommer att förändra hennes liv för alltid.

Utkom på LB förlag den 28 september.
Finns även som ljudbok uppläst av Astrid Gislason (utkommer den 8 november).

Midnattslöftet av Lucy Diamond

Tre kvinnor träffas på en storslagen nyårsfest där champagnen flödar och stämningen är hög. När fyrverkerierna exploderar över himlen gör de tillsammans upp nyårslöften för det kommande året. Men vågar de göra verklighet av drömmarna?

Utkom på Printz Publishing den 5 oktober.
Finns även som ljudbok uppläst av Katharina Cohen (utkommer den 14 december).

Den sista adventskalendern av Jenny Fagerlund

Mitt i en snöstorm anländer Petra och hennes elvaåriga systerdotter till Nyponvikens handelsträdgård. En morgon ligger en adventskalender utanför dörren. Den visar sig innehålla en berättelse om byns konstnär Lilly där varje lucka avslöjar en ny detalj om Lilly. Snart inser Petra att invånarna i byn döljer något och att adventskalendern är nyckeln till svaret.

Utkom på Norstedts den 7 oktober.
Finns även som ljudbok uppläst av Viktoria Flodström (utkommer den 10 november).

Julakuten för ensamma hjärtan av Callum Bloodworth

Elsa och Sophia har fått den galna och härliga idén att skapa ett julfirande på hjul för alla som är ensamma eller ledsna. Men Sophia måste plötsligt åka och ta hand om sin mamma, och Elsa står ensam precis när projektet ska dra igång.

Utkom på Bazar förlag den 18 oktober.
Finns även som ljudbok uppläst av Charlotta Jonsson.

Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

Den trettioåriga judinnan Rachel Rubenstein-Goldblatt bär på en stor hemlighet – hon fullkomligt älskar julen och har till och med byggt sin karriär på den. Under pseudonym skriver hon romantiska julromaner eftersom hennes julvurm är hemlig för familjen, framför allt för hennes pappa Rabbi Goldstein.

Utkom på Lovereads den 1 november.
Finns även som ljudbok uppläst av Mirja Turestedt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.