Min läsutmaning 2021

I går berättade jag om hur förra årets läsutmaningar gått, och i dag tänkte jag berätta om årets. 2021 nöjer jag mig med en utmaning (i stället för tre) och den utmaning jag valt är den hos bokbloggare så populära boktolvan.

Boktolvan 2021

Min boktolva är en lista på 25 författare som jag tidigare inte läst något av, men som jag gärna vill läsa. Vissa av dem är nyare upptäckter och andra är sådana jag velat läsa länge, men prioriterat bort för att de inte passade in i någon av mina andra utmaningar eller för att jag bara inte haft tid. Jag vill också öka bredden och mångfalden bland böckerna jag läser, så jag har försökt hitta författare med olika bakgrunder.

Varför heter det boktolvan? Jo, för att under 2021 har jag tänkt läsa böcker av 12 av författarna på listan.

 • Suad Ali
 • Isabel Allende
 • Majgull Axelsson
 • Eileen Chang
 • Sara Danius
 • Edwidge Danticat
 • Ananda Devi
 • Reni Eddo-Lodge
 • Bernardine Evaristo
 • Roxane Gay
 • Yaa Gyasi
 • Ann-Helén Laestadius
 • Toni Morrison
 • Maggie O’Farrell
 • Sylvia Plath
 • Meredith Russo
 • Lydia Sandgren
 • Kamila Shamsie
 • Sara Stridsberg
 • Angie Thomas
 • Ocean Vuong
 • Alice Walker
 • Kjell Westö
 • Jacqueline Woodson
 • Klas Östergren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.