Veckans kulturfråga v. 2 2021

Veckans kulturfråga hos Enligt O handlar om läsning jorden runt. Precis som Linda brukar även jag sikta på att läsa böcker av författare från många olika länder.

Vilket mer ovanligt litteraturland läser du gärna böcker från?
Utöver Sverige, Storbritannien och USA som jag, precis som många andra svenskar, läser mest från så har jag läst en hel del böcker från Nigeria de senaste åren. Nigeria är ett land med många kända författare och där finns både klassiker (Chinua Achebe till exempel) och nyare litteratur att läsa. Kanske är det inte så konstigt att landet fostrat många litterära giganter med tanke på att det är Afrikas folkrikaste land med sina 195 miljoner invånare.

Vilken författare från detta land vill du tipsa om?
Min personliga favorit från Nigeria är Chimamanda Ngozi Adichie. Jag har läst En halv gul sol och Americanah och tyckte att båda böckerna var otroligt bra. Chimamanda Ngozi Adichie är väl vad man skulle kunna kalla en litterär superstjärna och många har nog läst henne, så utöver henne vill jag också tipsa om Ayòbámi Adébáyò som också kommer från Nigeria.

3 thoughts on “Veckans kulturfråga v. 2 2021

  1. Längtar efter fler böcker av både Chimamanda Ngozi Adichie och Ayòbámi Adébáyò. Har du läst Min syster seriemördaren av Oyinkan Braithwaite? Den tyckte jag mycket om.

    1. Ja, den har jag läst! Började lyssna på den först, men fastnade inte alls. Sen började jag läsa den i stället och då gillade jag den väldigt mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.