Månadens läskoll: juli 2020

Hur har den här månadens läsning varit?
En fin läsmånad som tillbringades i en stuga i Norrbotten. Mycket kvällsläsning i stugan blev det, men också några lässtunder i solstolen och några ljudbokspromenader med bebis i vagn och lånehundar. Många ljudböcker och e-böcker, men inte en enda pappersbok eftersom vi befann oss på resande fot hela månaden. Jag läste i och för sig större delen av en pocketbok jag lånade av min mamma, men eftersom jag läste ut den i augusti så hamnar den på den månadens bokföring.

Vilka böcker har du läst den här månaden?

 1. Innan molnen kommer av Mari Jungstedt (ljudbok)
 2. Pengar av Victoria Benedictsson (e-bok)
 3. Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf (e-bok)
 4. Bete sig av Linda Jones (ljudbok)
 5. Charlotte Löwensköld av Selma Lagerlöf (e-bok)
 6. Havskatten av Ann Rosman (e-bok)
 7. Säg nåt då! av Ida Ömalm Ronvall (e-bok)
 8. En droppe midnatt av Jason ”Timbuktu” Diakité (ljudbok)
 9. Nästa gång elden av James Baldwin (e-bok)
 10. Villa havsbris av Caroline Säfstrand (ljudbok)
 11. Sista färjan från Ystad (ljudbok)

(De titlar som jag recenserat i bloggen är länkade till respektive recension.)

Hade du något läsprojekt den här månaden?
I sommar har jag planerat att läsa klassiker, svenska deckare och böcker som utspelar sig på sommaren. Tre klassiska romaner, ett par deckare och lite sommar och västkust – facit klart godkänt!

Månadens absoluta höjdpunkt?
Jag tyckte väldigt, väldigt mycket om ”Bete sig” av Linda Jones. Också att höra Timbuktus författarinläsning av ”En droppe midnatt” var en riktig höjdpunkt, som dessutom följdes av ”Nästa gång elden” av James Baldwin – två bra böcker som passar att läsa ihop!

Och mindre bra läsupplevelse?
Ingen av böckerna jag läste var dålig på något sätt, faktiskt var det bara två böcker som fick mindre av fyra stjärnor. Men jag började lyssna på hyllade ”Min syster seriemördaren” av Oyinkan Braithwaite och den hade jag märkligt svårt att komma in i, trots att jag gillar uppläsaren och kände att jag ”borde” gilla boken. Ska ge den ett nytt försök i textform.

Vilka böcker läste du med barnen den här månaden?
Lilla blev svårt förtjust i ”Äntligen godnatt” Camilla Lundsten. Den vill hon läsa om och om och om igen. Stora läser väldigt mycket blandat men den här månaden läste vi många av min systers Alfonsböcker (tryckta tidigt åttiotal!) och såklart Lassemajas detektivbyrå på Storytel Readern.

Köpte du några böcker den här månaden?
Nej, faktiskt inga alls. Vi hade karantänsemester i stugan och jag läste enbart digitala böcker den här månaden.

Lånade du några böcker på biblioteket?
Samma här – inga besök på biblioteket.

Vilka böcker la du till i att läsa-listan den här månaden?
Tre stycken – ja, ovanligt få för att vara mig!

 • En stark nolla av Sara Lövestam
 • Det här förändrar allt: kapitalismen kontra klimatet av Naomi Klein
 • Pachinko av Min Jin Lee

Vad ser du fram emot att läsa i augusti?
Jag har listat några böcker som utspelar sig i slutet på sommaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.