Månadens läskoll: augusti 2020

Hur har den här månadens läsning varit?
Ofokuserad. Jag började jobba efter föräldraledigheten den 3 augusti och sen dess har jag läst väldigt, väldigt lite. Dagarna har ju, av naturliga skäl, varit fyllda av jobb och på kvällarna har det varit Hemnet, podcasts och annat som lockat.

Vilka böcker har du läst den här månaden?

  1. Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson (pocket)
  2. Goda grannar av Mattias Edvardsson (e-bok)

Hade du något läsprojekt den här månaden?
Tanken var ju att fortsätta sommarens läsprojekt klassiker, svenska deckare och somriga böcker men nja, det blev ju ingen vidare läsmånad överhuvudtaget detta.

Månadens absoluta höjdpunkt?
”Molnfri bombnatt” av Vibeke Olsson var verkligen en läsupplevelse av rang. Så komplexa karaktärer, vackert språk och otroligt finstämt berättad. Det var en bok som krävde sin tid men den var verkligen värd att läsa och kommer att stanna kvar länge hos mig.

Vilka böcker läste du med barnen den här månaden?
Lilla har verkligen fått ett stort intresse för böcker nu (utöver att äta upp dem). Hon hämtar böcker, sätter sig i knät och vill att vi ska läsa. Förstår och kopplar ord och bilder från böckerna till sin verklighet (till exempel när Lillefanten tar på sig pyjamas och hon pekar på sin egen pyjamas). Så fint att få vara med och forma ytterligare en läsare! En minnesvärd bok som vi läst med stora är ”Tandresan – Eller när Bella tappade en tand” av Eva Eriksson, som nyligen kommit ut i en guldig, fin klassikerutgåva på Rabén & Sjögren. Boken har 40 år på nacken men den håller fortfarande – jag älskar att få återuppleva barndomens böcker och blir så glad när de även uppskattas av barnen.

Köpte du några böcker den här månaden?
En barnbok, ”Tandresan”.

Lånade du några böcker på biblioteket?
Nej, vi har inte besökt biblioteket sen i mars.

Vad ser du fram emot att läsa i september?
I höst tänkte jag fördjupa mig amerikansk politik. Jag tänker lite fiktion som ”Rodham” av Curtis Sittenfeld och fakta som ”Vi hade makten i åtta år” av Ta-Nehisi Coates.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.