3 somriga böcker att läsa på semestern

Semester är lika med lästid, eller hur? Här är tre nyutkomna böcker med mycket sommarkänsla som gjorde mig på väldigt bra humör när jag läste dem.

Tistelhonung av Sara Paborn (Albert Bonniers förlag)

I den här honungsdoftande sommarromanen får vi följa två kvinnors liv parallellt. Dels sjuttonåriga Veronika sommaren 1955, dels den före detta relationsexperten Ebba som numera mest försörjer sig på att konstruera korsord efter en offentlig skandal. Nu ska Ebba skriva en artikel om livslång kärlek och det är så de kvinnornas öden flätas samman.

Jag älskade den här boken! Jag lyssnade på den som ljudbok inläst av Emma Peters (Grotesco) och hon läste in den så otroligt bra och roligt.

Solsken och parmesan av Christoffer Holst (Lovereads)

Den före detta dansbandssångaren Rasmus och hans syster Carina ska åka på matlagningskurs i Toscana. Det ska även förskolekocken Hilda och ett gäng personer till. Men när de möts på Arlanda får de reda på att hotellet där kursen ska hållas har brunnit ner, och de hamnar i stället i … Öregrund.

Det är roligt, pirrigt och bottenlöst sorgligt. Och det är relationer! Nya kärleksrelationer, gamla kärleksrelationer, syskonrelationer, barn- och förälderrelationer. Och inte minst är det underbara karaktärer. 

Jag lyssnade på den som ljudbok, pricksäkert inläst av Anja Lundqvist.

Tolv veckor med dig av Johanna Schreiber (Norstedts)

Linnéa bor i Midsommarkransen, jobbar på en välgörenhetsorganisation och dejtar killar i tjugoårsåldern, som precis som henne själv inte alls är redo att binda sig. Jacob är affärsjurist med siktet inställt på att bli delägare.

Så träffas de båda på ett bröllop på Öland och tillbringar en het natt tillsammans men mer än så är det inte. Väl tillbaka i Stockholm upptäcker Linnéa att hon är gravid, och de bestämmer sig för att prova bo ihop i 12 veckor innan de bestämmer sig för hur de ska göra.

Detta var ren läsnjutning, underbara karaktärer som man tycker om och hoppas att det ska gå väl för. Det är en bok som inte är som andra, det finns många intressanta och ovanliga inslag för att vara en feelgoodroman. Gillar mycket!

2 thoughts on “3 somriga böcker att läsa på semestern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.