Fröken Perfekt av Maria Parkhede

Bokomslag Fröken Perfekt

Jag har lyssnat på Fröken Perfekt av Maria Parkhede, inläst av Sofia Berntson. Den utspelar sig i samma universum som Maria Parkhedes förra bok Paus i karriären men är inte direkt en uppföljare, ett grepp som vi sett andra feelgoodförfattare använda och jag tycker att det fungerar väldigt väl.

Platsen för den här bokens handling är dels Stockholm, dels Järvsö i Hälsingland. Det handlar om lågstadieläraren Emma som efter en kris inte riktigt hittat rätt varken i arbetslivet eller privatlivet. Och om Sam Brandon, musikgeniet som ska gifta sig med sin Alexandra. I bokens inledning möts Emma och Sam, när Emma utklädd till Lisebergskanin guidar runt honom på hans svensexa Skansen.

Det låter lite skruvat, men egentligen är det mest bokens inledning som är skruvad, sedan landar vi tryggt i Järvsö och bjuds på högklassig romcom-underhållning i ett somrigt Hälsingland. Jag gillade boken mycket. Lagom mycket svärta och missförstånd som sätter käppar i hjulet utan att vara helt orimliga missförstånd. Finns det något tröttsammare än vuxna människor i feelgoodromaner som verkar helt oförmögna att kommunicera?

Precis så mycket som jag gillade Paus i karriären så gillar jag denna. Jag tror minsann att en ny feelgoodfavorit seglat upp hos mig. Jag hoppas att få läsa om fler invånare i Järvsö.

Betyg: 4 av 5

Betyg: 4 av 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.