Julens läsning

I dag är det 1 december och därmed går startskottet för julens läsning. Tips på nyutkomna böcker med jultema hittar du här. För egen del så planerar jag att läsa en klassiker, fyra nya feelgoodromaner och en klassisk pusseldeckare.

Unga kvinnor av Louisa May Alcott
Jag vet inte om den här romanen, först utgiven 1868, verkligen kan räknas som en julbok men faktum är att det är juletider när boken inleds. Därför platsar den fint på listan. Efter att jag läst boken vill jag gärna se filmen, med bland andra Meryl Streep och Emma Watson i rollerna.

En oönskad julklapp av Sara Molin
Den här boken (av författaren till Som en öppen bok som jag tyckte mycket om) hade jag på listan redan förra året, men då hanns den inte med. Den får självklart en ny chans i år!

Allt jag önskar mig till jul av Joanna Bolouri
Jag tyckte väldigt mycket om Jag kommer hem till jul och den här boken verkar ha precis samma brittiska romcom-charm som jag älskar.

En storm i juletid av Camilla Davidsson
Stockholm, författardrömmar, romantik och julmys – jag tror inte att det kan bli fel.

Projekt jul av Cathy Bramley
Merry är ensam och hemlös inför julen, efter att misslyckat frieri. Cole är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med sin mamma. Då får de uppdraget att arrangera stadens julfirande. Upplagt för julstämning!

Tragedi på en lantkyrkogård av Maria Lang
Enligt Maria Lang-kalendern är det mellan jul och nyår som denna pusseldeckare utspelar sig, varför den blir ett utmärkt val i mellandagarna.

Foto: Sabina Sturzu/Unsplash

One thought on “Julens läsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.