En höst full av favoriter

Med hösten kommer många nya boksläpp och i år är det fullt av favoritförfattare för min del. De där författarna som jag läser allt av, helst så fort böckerna släpps.

Den 18 oktober släpper Denise Rudberg den elfte delen av sin elegant crime-serie om Marianne Jidhoff och de andra i den särskilda utredningsgruppen. Boken heter Elva änkors man och jag ser fram emot den mycket. Marianne Jidhoff-böckerna brukar vara som en ask praliner.

En annan författare som skriver riktiga godisromaner är Mhairi McFarlane. Den enda som kan mäta dig med henne är Marian Keyes. Jag älskar den relationsfokuserade chiclit-genren, med lagom mycket svärta. Sanningen kommer om natten släpptes den 17 augusti.

Liza Marklund var den första vuxenförfattare jag började läsa och efter att ha läst samtliga Annika Bengtzon-deckare är jag väldigt, väldigt glad att hon nu är tillbaka med en ny kriminalroman, som utspelar sig i Norrbotten. Polcirkeln släpptes den 1 september och jag har redan läst den. Jag gillade, mycket.

Nästa favoritkriminalförfattare som släpper nytt i höst är Katarina Wennstam. Djävulens advokat tar upp hur advokater med alla medel försöker få sina klienter friade, som att bara döma en mördare till brott mot giftefriden, eftersom själva dödandet inte kan bevisas. Om man följer Wennstam på Instagram känner man igen frågorna som hon tar upp, ibland blir agendan väl tydlig men jag läser varje bok med stor spänning. För den agenda hon har, att visa på rättssamhällets brister när det gäller våld mot kvinnor, är såklart viktig. Boken släpps den 12 november.

Det var inte kärlek vid första ögonkastet när jag läste Åsa Larsson första gången, men när jag ett tiotal år senare gjorde ett nytt försök så slukade jag hela serien om Rebecka Martinsson. Jag trodde aldrig att hon skulle skriva en ny bok om sin Kirunaadvokat, men under sker och den 1 oktober släpps Fädernas missgärningar.

Det är alltid lite knepigt när favoritförfattare inleder nya serier, tycker jag. Jag älskade Kristina Ohlssons böcker om Fredrika Bergman. De tre böckerna om advokat Martin Benner som inleds med Lotus blues lockade mig inte alls. Nu har jag börjat lyssna på Stormvakt om antikhandlaren August Strindberg (ja, han heter så) och polisen Maria Martinsson. Än så länge verkar det lovande. Den 2 november kommer uppföljaren, Isbrytare.

One thought on “En höst full av favoriter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.