Månadens läskoll: september 2020

Vilka böcker har du läst den här månaden?

  1. Skärmhjärnan av Anders Hansen (inbunden)
  2. Vi hade makten i åtta år av Ta-Nehisi Coates (e-bok)

Klicka på titlarna så kommer du till respektive recension.

Hur har den här månadens läsning varit?
Jag tycker att jag har läst mycket och ofta, i stort sett varje kväll men ändå har det bara blivit två böcker utlästa, varav den ena är 439 sidor essä om amerikansk politik så det är kanske inte den mest lättsamma bladvändaren, men ändå! Sen har jag sex pågående böcker så jag gissar att det är dit lite av min lästid gått också. Och så har det ju varit Bokmässa! Jag har hunnit se ett gäng program och mer hoppas jag att det kommer bli. Himla bra grej att kunna sprida ut tittandet när man har tid – filmerna ligger uppe till och med 31 december i år.

Hade du något läsprojekt den här månaden?
Ja, nu är jag mitt uppe i mitt läsprojekt om amerikansk politik och det ska bli så intressant att fortsätta med detta! Även om USA är ett land som vi är så influerade av i Sverige så vet jag ganska lite om deras politiska system. Bra att bilda sig!

Månadens absoluta höjdpunkt?
Av de ynka två utlästa böckerna så är det ju helt klart Vi hade makten i åtta år av Ta-Nehisi Coates. Kan inte fatta att jag satte samma betyg på den och Skärmhjärnan. De är liksom i olika universum.

Vilka böcker läste du med barnen den här månaden?
Vi har upptäckt en fantastisk liten bok av Sofia Rådström, Kom nu, Sickan som har skymtat förbi på Instagram ett par gånger. Med stora har vi lyssnat mycket på Spöksystrar-serien av Mårten Melin och så har vi läst Som en sjöjungfru av Sophie Kinsella (japp, hon har skrivit en hel serie barnböcker!). De senare är faktiskt riktigt roliga och handlar om en mamma som kan förvandla sig till fe och har en datastav som hon trollar med.

Köpte du några böcker den här månaden?
Vi har faktiskt gjort två besök i fysiska bokhandlar! Mest barnböcker har vi köpt, och en bok till mig och mitt läsprojekt, Allt vi har gemensamt av Sanna Torén Björling.

Vad ser du fram emot att läsa i september?
Dels försöker jag avsluta Inte flera mord! av Maria Lang, men det går lite trögt. Jag har läst en massa andra böcker emellan så jag känner att jag har glömt halva boken och har svårt att engagera mig i handlingen. Är det bara jag som läst ofokuserat eller är det en svag bok? Och så fortsätter amerikansk politik-temat, men vilken bok det blir härnäst har jag inte bestämt än. Vilken tycker du att jag ska fortsätta med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.